KAD.İM Uygulamalar paylaşımlarına Arap Sabunu Yapımı başlıyoruz!

Dünyanın gidişatı karşısında, iklim ve biyoçeşitlilik krizleriyle üretimleri ve ilham verici uygulamalarıyla mücadele veren KAD.İM toplulukların uygulamalarını sizlerle çevrimiçi ortamda paylaşmaya başlıyoruz.

Evde uygulayabileceğiniz örnekleri ve ilham veren çalışmaları sizlerle KAD.İM topluluklarımızın anlatımı ile sizlere ulaştırmak istiyoruz.

İlk buluşmada KAD.İM Topluluklardan Otama Balsam’dan Merve Özkorkmaz atık yağlardan arap sabunu yapımını bizlerle paylaşıyor olacak. Zoom üzerinden gerçekleştirecek atölyede Merve bire bir uygulamayı bizlerle paylaşırken sizler de not alarak sonrasında uygulayabilirsiniz.

23 Kasım 2020 / 19:00-20:30

“Bir diş macunu gerçekten köpürmek zorunda mı? Şampuan dediğin akışkan mı olmalı? Günler boyunca üstümüzde kalan parfümler, deterjanlar bize ne yapıyor? Biz bunları cildimizden emerken okyanusun ortasında bizim memleket büyüklüğünde plastik adası oluşuyor. Üçte biri gıdaysa, geri kalanı kozmetik ve deterjan kapları bu adanın. Öte yandan yaptığımız kızartmanın yağını lavaboya döküverince milyonlarca metreküp suyu da içilemez hale getiriyoruz. Hem suları kurtarmak, hem atık yağa değer katmak, hem ambalajsız bir deterjanı eve sokmak, hem de bu deterjanın doğada çözünebilen içerikte olmasını sağlamak... Ne çok isteriz değil mi? O zaman kızartma yağından arap sabunu yapma atölyesine buyurun!”

KAD.İM Uygulama paylaşımlarına katılmak istiyorsanız kayıt yaptırmayı unutmayın. (Kontenjan dolmuştur. İlginize teşekkür ederiz.)

Merve Hakkında

Merve Özkorkmaz İTÜ Şehir ve Bölge Planlama lisansı sonrası 4 Cities masterına başladı. Mezuniyetinden evvel Birleşmiş Milletler Habitat'ın Nairobi yerleşkesinde Türkiye'nin son dönem kentleşmesini raporlamaya gitti. Bir yandan sürdürülebilir kentsel projeler, adil coğrafyalar, kent ve ekoloji üzerine çalışmalar yürütürken, öte yandan işgal evlerinde konaklamalı, çöpten yemek yemeli bir hayatını tecrübe etti. Dünyayı bisikletle dolandıktan sonra yuvarlak değil de, tepsi gibi dümdüz bir yerde yaşamaya karar verdi. Şimdi Bolu-Sakarya arasında mantar toplayarak, ceviz bakarak, Otama markasıyla agroekolojik kozmetiğin mümkünatı üzerine kafa yorarak yaşıyor. Kırkpınar kasabasında imalathane açtı, plastiksiz kargo, zehirsiz tohumlardan soğuk sıkım yağ, kızartma yağından arap sabunu yapıyor, mahalleliden kavanoz, karton topluyor, Mahallenin Kozmetikçisi olmak için çalışıyor.